preskoči na sadržaj
Kuhar

Ako ...
-  imaš razvijene osjete okusa i mirisa,
-  općenito si dobrog zdravlja, zdravog koštano-zglobnog sustava i kože,
-  imaš dobar vid,
-  odgovoran-na,
... tada te krase poželjne osobine kuhara.



Kuhari pripremaju sve vrste hladnih i toplih jela i slastica. U okviru prigotavljanja jela naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, primaju naručenu robu, skladište je i čuvaju od kvarenja, ustrojavaju rad kuhinje, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka prigotavljanja jela. Uz kuharske vještine moraju posjedovati spremnost u primjeni standarda u obrocima, primjeni zdrave, dijetalne i makrobiotske prehrane i razvoj prije svega hrvatske nacionalne kuhinje, kao i kuhinje drugih zemalja. Mogu se zaposliti u ugostiteljstvu svih vrsta kategorija i prehrambenoj industriji, a mogu voditi i obiteljski posao. Obrazovanje za ovo zanimanje traje tri godine.
    
Za upis se vrednuju:
–    Prosjeci zaključenih ocjena iz svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja četiri razreda osnovne škole
–    Zaključne ocjene iz nastavnih predmeta Hrvatski jezik, prvi strani jezik i Matematika (7. i 8. razred)
    Bodovni prag - nema
•    Uvjet za upis je liječnička svjedodžba medicine rada
 

 

NASTAVNI PLAN

 

Naziv predmeta Broj sati Ukupni broj sati
1. razred 2. razred 3. razred
tjedno godišnje tjedno godišnje tjedno godišnje
Hrvatski jezik 3 105 3 105 3 96 306
Strani jezik 2 70 2 70 2 64 204
Povijest 2 70 - - - - 70
Vjeronauk/Etika 1 35 1 35 1 32 102
Tjelesna i zdravstvena kultura 1 35 1 35 1 32 102
Politika i gospodarstvo - - 2 70 - - 70
Matematika u struci 2 70 1 35 1 32 137
Tehnologija zanimanja  2 70 3 105 2 64 239
Kulturno-povijesna baština - - - - 1 32 32
Marketing u turizmu - - - - 2 64 64
Enologija s gastronomijom - - 1 35 - - 35
Vođenje i organizacija kuhinje - - - - 1 32 32
Strani jezik II. 1 35 1 35 1 32 102
Izborna nastava 1 35 1 35 1 32 102
TZK              
Matematika u struci              
Strani jezik II.              
Stručni predmeti               
Vježbe u školi              
Bonton 1 35         35
Ugostiteljsko posluživanje  1 35 1 35     70
Osnove računalstva  2 70         70
Praktična nastava u školi – kuharstvo s vježbama   220   240   160 620
Praktična nastava u ugostiteljskom objektu   540    625   620 1805
Ukupno 19 1425 17 1460 16 1312 4197

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju




Škola radi u dvije nastavne smjene. Jutarnja započinje zvonom u 7,35 i zavšava u 13,30. Popodnevna smjena počinje u 13,35 i završava u 19,30.

« Travanj 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi





preskoči na navigaciju