preskoči na sadržaj

Srednja škola Pregrada

Uvodna riječ ravnateljice

Srednja škola Pregrada

Pregrada, 15. prosinca 2017.

 

POVODOM 20 GODINA RADA SREDNJE ŠKOLE PREGRADA

Srednja škola Pregrada počela je radom šk. god. 1997./98. kao područni odjel Srednje škole Krapina, ali već 15. prosinca 1997. Ministarstvo prosvjete i sporta donijelo je Odluku o podjeli Srednje škole Krapina na dvije ustanove čime je škola postala samostalna ustanova.

Te prve godine upisano je 93 učenika u dva odjela opće gimnazije i odjele kuhara, konobara i frizera. Za njen rad pripremljen je i uređen prostor stare zgrade osnovne škole iz 1908. u centru grada.  Prostori su bili lijepi, ali ubrzo nedostatni pa je sljedećih godina nastava održavana na više mjesta u gradu – u podrumu zgrade grada, u prostorima Niskogradnje i trgovine Strahinjčica.

U novu zgradu škole useljeno je 2003., u trodijelnu sportsku dvoranu 2005., potkrovlje škole uređeno je za potrebe nastave 2007., Gradska kavana uređena je i stavljena u funkciju praktične nastave ugostiteljskih programa 2008., a 2010. završena je gradnja zgrade učeničkog doma visokog standarda stanovanja za 126 korisnika. Razvoj je bio brz, a zahvaljujući inicijativi grada Pregrade kao i potpori Krapinsko-zagorske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Danas škola broji 474 učenika i 91 djelatnika od kojih je 21 bivši učenik škole. Realiziraju se programi iz područja zdravstva i socijalne skrbi, ugostiteljstva i turizma te gimnazije - program medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar i dentalni tehničar, kuhar, konobar i slastičar te opća gimnazija. Za sve navedene programe škola ima optimalne uvjete rada i što je još važnije, izvrsnu suradnju sa zdravstvenim i drugim institucijama u kojima učenici uče u neposrednoj stvarnosti odnosno na mjestu rada. Na tome im škola neizmjerno zahvaljuje.

Suradnja je glavna metoda rada škole. Međusobna potpora, tolerancija i prije svega iskrena posvećenost zajednički dogovorenim ciljevima. To naravno nije lako pa se živi stalno učenje i usavršavanje, ali i stav da je ljudski pogriješiti.

Vodeći se tim vrijednostima, preferira se projektna i istraživačka nastava kao i interdisciplinarni pristup. Rezultat toga su brojni projekti i istraživački radovi. Dugogodišnji status Eko škole, Škole koja promiče zdravlje, Ponos domovine, Energetska učinkovitost. Brojni projekti iz Povijesti, iz Biologije i Ekologije. Teme koje se istražuju povezane su sa školskim životnim okruženjem i u tome ostvaruju svoju korisnost.

Moto škole je „učimo glavom, srcem i rukama“ pa se od redovne nastave do izvannastavnih aktivnosti ostvaruje bezbroj odličnih rezultata. Uz napore učenja, oni su rezultat podržavajuće i pozitivne školske klime koju uz učenike stvaraju nastavnici, odgajatelji i stručna služba škole te administrativno i tehničko osoblje.

Na cjelokupnoj potpori, škola zahvaljuje gradu Pregradi, Krapinsko-zagorskoj županiji, Ministarstvu znanosti i obrazovanja kao i institucijama s kojima surađuje. Ali, prije svega zahvaljuje roditeljima i učenicima s kojima najneposrednije ostvaruje svoju svrhu – da iz škole izađe zadovoljan i uspješan mladi čovjek.

Hvala svima!

                                                                                                                                                                                                                                   Ravnateljica

                                                                              dr. sc. Vilmica Kapac
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
e-Dnevnik

 
Vremenska prognoza

 
 
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi
 
Korisni linkovi

 

 

 

 
 > O školi  > Riječ ravnateljice
CMS za škole logo
Srednja škola Pregrada / Stjepana Škreblina bb, HR-49218 Pregrada / www.ss-pregrada.skole.hr / ss-pregrada@kr.t-com.hr
preskoči na navigaciju