preskoči na sadržaj
vijesti

Brošura HŽ-a - promicanje sigurnosti Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi dopis Hrvatskih željeznica te brošura koju su Hrvatske željeznice - Infrastruktura tiskale s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. Brošuri se može pristupiti i putem mrežnih stranica na poveznici: http://www.hzinfra.hr/wp-content/uploads/2017/01/opasnost-od-strujnog-udara-uz-prugu-brosura.pdf.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 19. 2. 2018. 15:03

Natječaj za radno mjesto Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Pregrada objavljuje natječaj za radno mjesto nastavnika/ce Matematike. Sve informacije nalaze se u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 16. 2. 2018. 13:01

Školsko natjecanje „Schola medica 2018.“

26. siječnja 2018. održano je školsko natjecanje „Schola medica 2018.“ u programu fizioterapeutski tehničar. Nakon provedenog  natjecanja najbolje plasirana učenica, čija je mentorica Irena Šlogar,  pozvana je na državno natjecanje, koje će se održati  u ožujku u Medicinskoj školi Varaždin.

Svim učenicima koji su sudjelovali na školskom natjecanju čestitamo na postignutom uspjehu, a učenici koja će sudjelovati na državnom natjecanju želimo puno uspjeha.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 15. 2. 2018. 12:33

„Nema sunca bez svjetlosti, ni čovjeka bez ljubavi“ (Goethe) Vijest ima dokument u privitku

Valentinovo je dan kada se diljem svijeta pošalje najviše čestitki. Dan zaljubljenih čestitaju i djeca svojim roditeljima, odrasli svojim prijateljima i dragim osobama, i naravno, zaljubljeni. Taj dan u godini želimo svojim najdražima naglasiti koliko ih volimo i koliko nam znače.

Nažalost, nisu svi u mogućnosti biti taj dan sa svojim voljenima pa smo tako mi odlučili iznenaditi i razveseliti pacijente na odjelima neurologije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Učenici 5. d razreda su, u sklopu predmeta Metodika zdravstvenog odgoja kao znak pažnje i ljubavi, izradili prigodne čestitke. Učenici 3. d razreda sa svojim su mentorima podijelili čestitke. Pacijenti su bili oduševljeni i dirnuti gestom te su mnogima zasuzile oči. Bio je to poseban dan za sve nas.

U prilogu možete vidjeti fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 15. 2. 2018. 12:07

Svjetski dan bolesnika Vijest ima dokument u privitku

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svjetski dan bolesnika obilježili smo humanitarno s puno pozitivne energije. 8. veljače 2018. učenice 4. d razreda mjerile su u Gradu Zaboku krvni tlak uz savjete usmjerene na promociju zdravlja. Odaziv građana bio je velik. Učenice su, također, dijelile brošure usmjerene na zdrav način življenja.

12. veljače 2018. u OB Zabok učenici 4. d razreda na odjelu su pedijatrije razveselili najmlađe pacijente balonima, dječjim pjesmama uz pratnju gitare te pripremljenim igrokazom. Učenici su se maskirali i podijelili djeci bojanke i crteže koje su sami izradili. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 13. 2. 2018. 16:33

Smotra „Dani E-medica“ Vijest ima dokument u privitku

I ove je godine Srednja škola Pregrada sudjelovala na 11. Smotri E-medice, koja se održavala u Termama Tuhelj (“Hotel Well“) od 8. do 11. veljače 2018. Na Smotri je sudjelovao velik broj zdravstvenih i nezdravstvenih škola iz cijele Hrvatske te nekoliko škola iz inozemstva.

Naša je škola sudjelovala u dva projekta: “Tijelo pamti“ – nositelj Zdravstveno učilište Zagreb i “Očevi i dojenje“ – nositelj Medicinska škola Bjelovar.

Na projektima su radile učenice 4. i 5. d razreda smjera Medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege pod mentorstvom voditeljice Marinele Rožaj i koordinatorice Andreje Strmečki. U pripremama su pomogle: nastavnica kuharstva Vesna Belošević, koja je s učenicima smjera Slastičar pripremila ukusne mafine i magistra farmacije Ljiljana Vranić, koja je s farmaceutskim tehničarima izrađivala promotivne materijale, čajeve i sapune.

Osim učeničkih projekata  u popodnevnim su se satima održavala stručna usavršavanja za nastavnike, a koja su bila izrazito zanimljiva i korisna.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 12. 2. 2018. 14:27

Obavijest o odabiru ponuda (Keszthely – Balaton – Budimpešta)

Prema  Pravilniku o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole nakon javnog otvaranja ponuda pristiglih za organizaciju izvanučioničke nastave Keszthely – Balaton – Budimpešta Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnijih ponuda je, u skladu s člankom 15., stavkom 4. Pravilnika, jednoglasno izabralo obje pristigle ponude: PUNIM JEDRIMA j.d.o.o i GALILEO TRAVEL. Izabrane ponude bit će prezentirane, sukladno članku 15., stavku 5. Pravilnika, na zajedničkom roditeljskom sastanku u srijedu, 21. veljače 2018., s početkom u 16:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 12. 2. 2018. 14:16

„Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati“ Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete preuzeti dopis Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, kao i brošuru pod nazivom "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati", a koja je namijenjena informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima u RH.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 7. 2. 2018. 12:12

Dan mimoza

Učenice 3. d razreda uključile su se u humanitarnu akciju - prodaju mimoza u SB za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u organizaciji Zagorske lige protiv raka.

Na taj smo način obilježili Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, poznatiji kao Dan mimoza, a ujedno i Europski tjedan prevencije raka vrata maternice, čiji je cilj podizanje svijesti o bolesti i mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Prodaja mimoza bila je uspješna.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 5. 2. 2018. 11:59

3. mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi

Dana 31. siječnja 2018. održano je Županijsko natjecanje iz vjeronauka, odnosno Vjeronaučna olimpijada u Srednjoj školi Konjščina. Na natjecanju su sudjelovali učenici 2. d i 3. b razreda te su osvojili izvrsno 3. mjesto. 

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici Mariji Kajba.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 2. 2018. 12:06

Uspješno završen projekt „Mi jedemo odgovorno“ Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ učenici Učeničkog doma Srednje škole Pregrada sa svojim odgajateljicama Matejom Pondeljak i Ivanom Šafranko još su jednom pokazali svoj doprinos odgovornoj prehrani prilikom obilježavanja Projektnog dana 18. siječnja 2018. Projektni dan započeo je pripremom domaćih proizvoda od meda, masti i mliječnih proizvoda. Učenici su dan započeli izradom medenjaka od domaćeg meda i masti, dok su u drugoj radionici učenici potaknuti da steknu naviku pripremanja i jedenja domaćeg kruha koji su ispekli od domaćeg jogurta i bućinog brašna. Razmišljajući koliko nepotrebnog šećera i aditiva svakodnevno unosimo u organizam, učenici su analizirali i uspoređivali sastojke kupovnog soka od naranče, jabuke i limuna i domaćeg soka od naranče, limuna i jabuka, koji su sami pripremili. Od ostataka jabuke pripremili su i hrskavu poslasticu - čips od jabuke. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 1. 2018. 11:37

Humanitarna akcija 3. c razreda Vijest ima dokument u privitku

U božićnom duhu 2017. godine 3. c se priključio humanitarnoj akciji da se pomogne maloj Tini Bračun, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, nabaviti compex i sobni bicikl.  Razrednica Anita Kanić i učenica Lucija Mikša osobno su posjetile obitelj Bračun i iz prve ruke komunicirale s Tinom, koju opisuju kao veselu i pametnu djevojčicu punu volje i života. Budući da je Tina već dobila donaciju compexa i sobnog bicikla, donacija 3.c odlazi na Tinin žiro račun. Tina se, naime, nalazi na listi s još 39-ero djece u RH koji čekaju na lijek Spinrazu. Spinraza je lijek koji se pokazao učinkovitim u zaustavljanju propadanja mišića, no jedna doza ovog lijeka košta vrtoglavih 640.000 kuna, a maloj  su Tini potrebne najmanje četiri. Tako da se humanitarna akcija nastavlja, a 3.c vas poziva da joj se pridružite i pomognete Tini postići što bolji i normalniji život. Svoje donacije možete poslati na Tinin žiro račun: HR7923600003117646460

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 29. 1. 2018. 16:56

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Obrazac  poziva  za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Budimpešta – Balaton) možete preuzeti pod opširnije u priloženim dokumentima. Rok dostave ponuda je  6. 2. 2018.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 25. 1. 2018. 13:28

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Pregrada objavljuje natječaj za radna mjesta. Sve informacije nalaze se u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 25. 1. 2018. 13:17

Raspored vježbi za 2. c, 3. c i 4. c Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi raspored vježbi u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice (2. c, 3. c, 4. c) i u kabinetu (4. c) za drugo polugodište šk. god. 2017./18.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 12. 1. 2018. 11:36

Posjeti u sklopu projekta E-medica Vijest ima dokument u privitku

U utorak 19. 12. 2017. Srednju školu Pregrada posjetile su učenice i mentorica Zdravstvenog učilišta Zagreb, u sklopu projekta E-medica u kojemu sudjeluje i naša Škola. Susret je započeo međusobnim upoznavanjem i izmjenjivanjem prijašnjih iskustava te je uslijedilo razgledavanje škole i zdravstvenih kabineta.

Susret je realiziran sa zajedničkim ciljem, rad na zajedničkom projektu „Pamćenje tijela“ na kojem su radile učenice naše Škole: Helena Leskovar, Karolina Bračević, Tea Fiket i Lucija Žiger, programa Medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege. Naše druženje završili smo u pozitivnom duhu, ručkom u učeničkom domu SŠ Pregrada.

Dana 20. 12. 2017. učenice Tea Fiket i Helena Leskovar te nastavnice Marinela Rožaj i Andreja Strmečki posjetile su Srednju školu Čakovec. Cilj posjeta bio je međusobna suradnja na projektu „Očevi i dojenje“ u sklopu E -medice. Razrađivali smo planove oko realizacije projekta te uz rad i druženje postigli zadane ciljeve. U samom posjetu sudjelovale su učenice i mentorica Medicinske škole Bjelovar, koji su također suradnici u projektu. Nakon formalnog dijela uslijedilo je razgledavanje škole te upoznavanje sa zdravstvenim kabinetima. Posjet je završio večerom i zajedničkim druženjem u školskoj kantini. 

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 22. 12. 2017. 11:39

Humanitarna akcija Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3. b (farmaceuti)  i 3. d (medicinske sestre/tehničari opće njege) razreda već treću godinu organiziraju humanitarnu akciju te im se ove godine pridružio i 1. a (opća gimnazija).

Cilj im je u vrijeme blagdana darivanjem usrećiti druge. Ove su godine od sakupljenih sredstava kupili prehrambene namirnice za sedmeročlanu obitelj Mijošek iz Lupinjaka.

Zahvaljujemo učenicima i njihovim razrednicama na ovom hvalevrijednom činu.

Fotografije možete pogledati u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 21. 12. 2017. 13:17

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Mikša  datum: 20. 12. 2017. 11:48

Obilježili smo 20 godina SŠ Pregrada Vijest ima dokument u privitku

U petak, 15. prosinca 2017., u našoj je školi održana svečana priredba kojom smo obilježili 20 godina postojanja i djelovanja SŠ Pregrada.

Svečanosti su prisustvovali mnogi uvaženi gosti, a među njima i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek te gradonačelnik Grada Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj, koji su se obratili nazočnim djelatnicima i učenicima te im čestitali 20. obljetnicu osnutka škole.

Na svečanosti su prikazani kratki filmovi, koji pokazuju kako sami učenici vide svoju školu i svoj zavičaj, dok su u glazbenom programu nastupili: glazbeni sastav SŠ Pregrada zajedno sa zborom Glazbene škole Pregrada, nastavnici SŠ Pregrada i kvartet klarineta Glazbene škole Pregrada, a bivši učenik škole, Marko Grozaj izveo je kratki dramski monolog.

U prilogu možete pogledati fotografije koje dočaravaju atmosferu svečanosti i proslave 20. godišnjice postojanja naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 12. 2017. 10:14

Obavijest o odabiru ponuda (Venecija - Verona - Gardaland)

Prema  Pravilniku o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole nakon javnog otvaranja ponuda pristiglih za organizaciju izvanučioničke nastave Venecija – Verona – Gardaland Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnijih ponuda je, u skladu s člankom 15., stavkom 4. Pravilnika, jednoglasno, između 7 pristiglih ponuda,  izabralo ponude sljedećih agencija: Varaždintours, Galileo travel, Alga travel agency i Presečki grupa d. o. o. Izabrane ponude bit će prezentirane, sukladno članku 15., stavku 5. Pravilnika, na zajedničkom roditeljskom sastanku u četvrtak, 18. siječnja 2018., s početkom u 16:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 19. 12. 2017. 15:57

Mjesec borbe protiv ovisnosti Vijest ima dokument u privitku

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti. Tako su i naši učenici petog razreda programa medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege u sklopu predmeta Metodika zdravstvenog odgoja pripremili razne aktivnosti. Izradili su maketu „Kuća ovisnosti“ koja prikazuje vrste ovisnosti i njihovo štetno djelovanje na organizam. Pripremili su korisne savjete kako bi potaknuli učenike na razvoj pozitivnih stavova prema nekonzumiranju alkohola i psihoaktivnih tvari te su izradili brošuru na temu: „Reci NE ovisnosti!“ 

Krapinsko-zagorska županija i Županijsko povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga organizirali su obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koje je održano u srijedu, 13. prosinca 2017., u Velikog galeriji Grada Zaboka u Zaboku. Naše učenice 5. d razreda Lucija Žiger i Helena Leskovar održale su prezentaciju na temu prošlogodišnjeg projekta naše škole pod na nazivom „Imaj stav, budi drugačiji“. Prezentacija je posjetiteljima bila izuzetno zanimljiva i korisna.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 14. 12. 2017. 19:35

Akcija "Mir i dobro"

Akcija "Mir i dobro" u organizaciji Policijske uprave KZŽ i partnera provodit će se od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. s ciljem provođenja brojih preventivnih akcija kojima se nastoji spriječiti kriminalitet, ovisnost, ali i svi drugi oblici devijantnog ponašanja.

Na sljedećem linku možete pogledati kratak film kojim se mlade upozorava na opasnost upotrebe pirotehničkih sredstava:

https://www.youtube.com/watch?v=XD_reesYOZ0

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 13. 12. 2017. 12:06

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Obrazac  poziva  za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Venecija – Verona Gardaland) možete preuzeti pod opširnije u priloženim dokumentima. Rok dostave ponuda je  12. prosinca 2017.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 30. 11. 2017. 14:39

Obavijest o odabiru ponude (Munchen - Prag - Bratislava)

U utorak 28. studenoga 2017. godine održan je zajednički roditeljski sastanak za roditelje učenika 3. a, 3. b, 3. c, 3. d i 2. ku razreda Srednje škole Pregrada radi izbora najpovoljnije ponude za višednevnu učioničku nastavu Munchen - Prag - Bratislava. Na sastanku su prezentirane ponude četiriju agencija izabranih od strane Povjerenstva te su roditelji glasovanjem izabrali ponudu turističke agencije ALGA TRAVEL AGENCY, koja je ujedno i najjeftinija.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 29. 11. 2017. 11:22

Zimska škola informatike

U Srednjoj školi Krapina će se u siječnju 2018. održati 23. Zimska škola informatike. Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce će se u prvom krugu održavati od 4. do 6. siječnja, te u drugom od 8. do 10. siječnja. U oba kruga jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 13 sati. Ove godine dodane su nove radionice, te neke promjene u dio postojećih. Za željenu radionicu popunite prijavnicu na linku. Prijavite se do 21. prosinca kako biste osigurali svoje mjesto. Nakon toga na popunjene radionice više neće biti moguća prijava.

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Mikša  datum: 28. 11. 2017. 09:57

Radionica Civilne grupe u OŠ Janka Leskovara Pregrada Vijest ima dokument u privitku

Učenice 4. a razreda, članice Civilne grupe: Ema Barić, Ivana Gorupić, Dora Lovrenčić, Karolina Križanec i Tamara Škrinjar održale su povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta (20. studenoga) prigodnu radionicu za učeničke 4. a i 4. b razreda OŠ Janka Leskovara pod nazivom Njeguj cvijet, mijenjaj svijet!

U okviru radionice četvrtaši su razgovarali o temeljnim ljudskim potrebama s posebnim naglaskom na one duhovne. Promišljali su tako o potrebi za uvažavanjem i prihvaćanjem, iznosili svoje ideje o ravnopravnosti i jednakosti, a upoznali su i pojmove tolerancije, humanosti i empatije. Dobili su i konkretne zadatke kako vježbati ljubaznost prema svojim kolegicama i kolegama iz razreda.

Ovo je već druga godina kako uspješno surađujemo s OŠ Janka Leskovara u obilježavanju Sveopćeg dječjeg dana. O atmosferi na radionicama najviše govore fotografije koje pogledajte u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 24. 11. 2017. 11:37

Radionica Ekološke grupe - "Prirodna kozmetika" Vijest ima dokument u privitku

23. studenoga 2017. učenici Ekološke grupe sudjelovali su u radionici „Prirodna kozmetika“. Cilj radionice bio je upoznati učenike s mnogobrojnim štetnim sastojcima koji se nalaze u kozmetičkim preparatima i educirati ih o mogućim alternativnim rješenjima. Tijekom radionice učenici su pripremali različite preparate od isključivo prirodnih sastojaka: balzam za usne, losion za tijelo, piling za skidanje maskare i regenerator za kosu. Za sljedeću radionicu pripremili su macerate nevena, stolisnika i matičnjaka koje će upotrijebiti za izradu novih preparata.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 24. 11. 2017. 11:34

Međunarodni dan srednjoškolaca Vijest ima dokument u privitku

U petak, 17. studenoga 2017., godine za vrijeme šestog i sedmog sata naši su srednjoškolci pripremili zabavni program kako bismo svi zajedno proslavili Međunarodni dan srednjoškolaca. Međunarodni dan srednjoškolaca održava se u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje bili pogubljeni 17. studenoga 1939. bez suđenja.

Odmah po kraju petog sata svi smo se sjurili u našu veliku dvoranu kako bismo zauzeli što bolja mjesta na tribinama. Program je bio vrlo zabavan i u jednom trenutku vrlo napet, pogotovo u finalu glazbenih stolica. Sam program otvorio je Miljenko Pernjek iz 2. c svirajući pjesmu „Cesarica“ Olivera Dragojevića. Pomoć mu je pružila naša maskota Kunko, držeći mu mikrofon ispred gitare, sve dok domar nije postavio stalak. Bila je to poprilično smiješna zgoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 23. 11. 2017. 12:18

Europski tjedan strukovnih vještina 2017. / „Promocijom svojeg zanimanja promoviramo zdravlje“ Vijest ima dokument u privitku

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Sudionici tjedna imaju  priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 11. 2017. 17:58

Obavijest o izboru ponuda za organizaciju izvanučioničke nastave (München – Prag – Bratislava)

Prema  Pravilniku o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole nakon javnog otvaranja ponuda pristiglih za organizaciju izvanučioničke nastave München  – Prag – Bratislava održanog 20. studenoga 2017. Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude je u skladu s člankom 15. stavkom 4.  jednoglasno izabralo ponude sljedećih agencija: Varaždintours, Potočki Travel, Taubek Tours te Alga Travel Agency.

Izabrane ponude bit će prezentirane sukladno članku 15. stavku 5. Pravilnika na zajedničkom roditeljskom sastanku u utorak 28. studenoga 2017. godine s početkom u 16:30 sati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 11. 2017. 15:58

Svjetski dan šećerne bolesti Vijest ima dokument u privitku

Svjetski dan šećerne bolesti obilježili smo u prostorijama škole i u našoj nastavnoj bazi Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana Zabok. Tema obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana dijabetesa je „Žene i dijabetes – naše pravo na zdravu budućnost“ (engl. Women and diabetes – our right to a healthy future).

Učenice 5. d razreda određivale su šećer u krvi učenicima i zaposlenicima škole i ukazale su na važnost ranog prepoznavanja simptoma i znakova bolesti.  Podijelile su i edukativne materijale te razmijenile stručna znanja s učenicima iz drugih programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 15. 11. 2017. 18:09

Poziv za dostavu ponuda za servis krovnih prozora Velux Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Pregrada raspisuje poziv za dostavu ponuda za servis krovnih prozora Velux. Tekst poziva i ponudbeni list nalazi se u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 10. 11. 2017. 11:56

Kalendar sezonskog voća i povrća Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ održana je radionica „Kalendar sezonskog voća i povrća“ u Učeničkom domu SŠ Pregrada. Na radionici su, uz koordinatorice projekta odgajateljice Pondeljak i Šafranko, sudjelovale i članice Ekoodbora koje su izradile kalendar sezonskog voća i povrća. Poznato je da su namirnice najbogatije nutrijentima i raznim povoljnim tvarima na vrhuncu sezone i zato je dobro znati kada dozrijeva određeno voće i povrće. Danas su mnoge namirnice dostupne tijekom cijele godine, no cilj je radionice upoznati učenike sa sezonskim voćem i povrćem te ukazati na važnost konzumiranja pojedinih namirnica u za to predviđeno vrijeme. Učenice su, uz kalendar, izradile i nekoliko recepata za pripremu jela od ostataka sezonskih namirnica s ciljem osvješćivanja o potpunoj iskoristivosti hrane. Kalendar je izložen u prostorijama blagovaonice Učeničkog doma s namjerom da učenici i djelatnici u svakom trenutku mogu pogledati  kalendar i odrediti koju će namirnicu kupiti i konzumirati u pojedinome mjesecu.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 7. 11. 2017. 14:52

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Obrazac  poziva  za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Njemačka - Češka - Slovačka) možete preuzeti pod opširnije u priloženim dokumentima. Rok dostave ponuda je  15. studenoga 2017.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 6. 11. 2017. 13:01

Obilazak Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Vijest ima dokument u privitku

Učenici trećeg razreda programa medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege u sklopu predmeta Opća načela zdravlja i njege posjetili su Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

U bolnici ih je dočekao Đuro Tomić, dipl. med. techn., pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo koji je učenike upoznao s poviješću bolnice te sa samom organizacijom rada. Naši su učenici, podijeljeni u grupe, krenuli u obilazak bolnice u pratnji nastavnice Marinele Rožaj.

U prilogu možete pogledati fotografije.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 11. 2017. 21:01

Dani jabuka u Učeničkom domu Vijest ima dokument u privitku

Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njezinih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. Učenici Učeničkog doma Srednje škole Pregrada su u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ obilježili Dane jabuka istražujući dobrobiti ove namirnice koju često zapostavljamo u svakodnevnoj prehrani. Već su kroz razne radionice naučili da se hrana može u potpunosti iskoristiti, posebice kada u to uključe svoju kreativnost. Tako su, pod vodstvom odgajateljica Pondeljak i Šafranko, odlučili iskoristiti jabuke i napraviti zdravi čips i kolačiće.
Našim čitateljima preporučujemo da svaki dan pojedu (barem) jednu jabuku i time spriječe nastanak brojnih zdravstvenih tegoba. Također, preporučujemo da konzumirate jabuke iz ekološkog uzgoja, a ako kupite jabuke koje su tretirane pesticidima, svakako ogulite koru, jer se u njoj nalazi najviše kemikalija.

U prilogu možete pogledati fotografije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 11. 2017. 20:46

Posjet učenika smjera fizioterapeutski tehničar Specijalnoj bolnici Naftalan Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3. c i 4. c razreda smjera fizioterapeutski tehničar u pratnji svojih nastavnica struke 27. listopada 2017. posjetili su Ivanić-Grad i razgledali terapeutski dio Specijalne bolnice Naftalan. Srdačnu dobrodošlicu poželjela im je glavna fizioterapeutkinja Maja Baotić te im prvo prikazala edukativni film o naftalanoterapiji, korištenju ljekovite nafte u svrhu liječenja. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan bavi se liječenjem kožnih bolesti (psorijaze i neurodermitisa), upalnih reumatskih bolesti (reumatidnog i psorijatičnog artritisa), bolesti zglobova i kralježnice. Učenici su zatim provedeni kroz terapijski dio bolnice gdje su pokazali poseban interes kod upoznavanja s primjenom naftalana  u obliku kupki i obloga. Uz uobičajene postupke fizikalne terapije, vidjeli su primjenu fototerapije u medicinskom solariju i specijalnim UV četkama.

Zahvaljujemo fizioterapeutima Specijalne bolnice Naftalan na suradnji.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 10. 2017. 17:37

Obilježavanje Svjetskog dana osteoporoze Vijest ima dokument u privitku

Vodeća tema ovogodišnjeg Svjetskog dana osteoporoze, koji se obilježavao 20. listopada 2017., glasi „Volite svoje kosti: zaštite svoju budućnost“ (Love your bones: Protect your future). Cilj obilježavanja Svjetskog dana osteoporoze je osvijestiti individualni rizik za zdravlje kostiju uz poticanje na smanjenje rizika od osteoporoze provedbom aktivnosti senzibilizacije javnosti o sprečavanju, otkrivanju i liječenju ove bolesti.

Diljem svijeta osteoporoza uzrokuje više od 8.9 milijuna prijeloma godišnje što rezultira jednim prijelomom svake tri sekunde. Zbog velike učestalosti i slabo uočljivih simptoma naziva se i „tiha epidemija”.

Procjenjuje se da osteoporoza pogađa oko 200 milijuna žena diljem svijeta pri čemu će jedna od tri žene u dobi preko 50 godina iskusiti prijelom kosti uzrokovan osteoporozom. Smatra se da će i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina također iskusiti prijelom kosti uzrokovan osteoporozom. Najčešće se otkrije kad se prijelom kosti već dogodi, spontano ili nakon blage traume, a najčešći su prijelom kuka, kralježaka i podlaktice.

Učenici 4. c razreda obilježili su Svjetski dan osteoporoze izradom edukativnih plakata, letka i  brošure.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 10. 2017. 17:32

Obilježavanje Svjetskog dana kralježnice Vijest ima dokument u privitku

Učenici 4. c razreda obilježili su Svjetski dan kralježnice 16. listopada 2017. izradom edukativnih plakata, letka i  brošure na temu Križobolje i Prevencije lošeg držanja.

Bolesti kralježnice su bolesti modernog čovjeka. Način života u kojem se sve manje krećemo jer sjedimo u školi, na radnom mjestu, dok se vozimo te smo time i sve manje fizički aktivni, rezultirao je činjenicom da ljudi imaju sve većih problema s kralježnicom. Stoga je bol u leđima sada jedan od najčešćih medicinskih problema koji zahvaća 8 od 10 osoba u tijeku njihova života. 

Nastanku boli u kralježnici i ostalim poremećajima kralježnice ponajviše pridonose nepravilan način držanja tijela i tjelesna neaktivnost. Ljudsko je tijelo stvoreno za pokret te svakodnevno višesatno sjedenje može nepovoljno utjecati na zdravlje kralježnice.

Jednostavne vježbe za promjenu stava tijela, jačanje mišića i pravilni položaji tijela u obavljanju svakodnevnih aktivnosti mogu smanjiti opterećenje za kralježnicu, a time i spriječiti pojavu boli u leđima. Uz to je važno paziti na tjelesnu težinu te voditi fizički aktivan život. Vrlo je važno poticati redovitu tjelesnu aktivnost u okruženju u kojem živimo i radimo.

U prilogu možete pogledati fotografije edukativnih plakata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 10. 2017. 17:27

Pohvaljen rad na natječaju Gjalski Vijest ima dokument u privitku

26. listopada 2017. održana je svečanost dodjele nagrade Gjalski za učenike srednjih škola u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Na ovogodišnji je natječaj pristiglo 35 radova iz 9 škola, a na završnoj su svečanosti dodijeljene nagrade, priznanja i zahvalnice učenicima s tri najbolje ocijenjena rada i njihovim mentorima, pohvaljenim učenicima i ostalim sudionicima natječaja. Među pohvaljenim radovima je i rad učenice naše škole - Marije Valić (1. a), a mentorica  joj je bila Danijela Barilar Šterbal, prof. 

U prilogu donosimo Marijin rad "Novačnica" u cijelosti.

Čestitamo Mariji i njezinoj mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 27. 10. 2017. 10:34

Prijateljfest dveh mest Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta “Prijateljfest dveh mest“, koji se uspješno održava već četvrtu godinu zaredom, našu su školu 24. listopada 2017. posjetili učenici 3. a i 3. b razreda iz Šolskog centra Rogaška. Nakon dočeka i kratkog kulturnog programa, učenici su zajedno radili na raznim zadatcima u sklopu likovne radionice (“Slagalica osobnosti“), radionica iz biologije i geografije (“Divan svijet oko nas“ / “Geografski milijunaš“), radionica iz zdravstvene njege i fizioterapije (“Bolnica u školi“ / ”Aromaterapija“) te sportske radionice, a potom je slijedio ručak.

Nakon ručka, koji su za nas pripremili djelatnici Učeničkog doma, uputili smo se u razgledavanje Pregrade, a u ulozi vodiča izvrsno su se snašli učenici našeg 3. a razreda Vlatko Gretić i Lucija Smrkulj.

Vrijeme predviđeno za međusobno druženje brzo je prošlo, no veselimo se ponovnom zajedničkom druženju, ovaj put u Rogaškoj Slatini.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 25. 10. 2017. 17:46

Aronia cup 2017. Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnja smotra Aronia cup održana je 20. listopada 2017. u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, a svoje znanje i kreativnost u pripremi delikatesnih vegetarijanskih zalogaja i delikatesnih slatkih zalogaja pokazali su učenici 3. ku razreda: Marko Brlek i Monika Franjčević, a vodila ih je njihova nastavnica i mentorica Vesna Belošević.

Na kraju druženja predstavnicima svih škola uručeni su pehari i zahvalnice sa željom za ponovnim susretom sljedeće godine. 

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici!

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 23. 10. 2017. 13:32

Posjet Kući eksperimenata u Ljubljani

18. listopada 2017. učenici gimnazijskih razreda (1. a, 2. a, 3. a, 4. a) posjetili su Kuću eksperimenata u Ljubljani. Posjet je organizirao stručni aktiv prirodne grupe predmeta naše škole s ciljem populacije znanosti među učenicima. Kuća eksperimenata promiče znatiželju i kreativnost sa sposobnošću kritičkog mišljenja kroz otvorenu komunikaciju, istraživanje, otkrivanje i mogućnost rješavanja problema.

Izvanučionička nastava bila je vrlo zanimljiva i korisna. Učenici su bili zainteresirani za pokuse, aktivno su sudjelovali u radionici iz plinologije i povezali ranije stečeno znanje iz kemije, biologije i fizike u objašnjavanju pokusa. Osobito im se svidjelo samostalno eksperimentiranje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 10. 2017. 18:30

Akcija “Bez promila“ Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak 19. listopada 2017. održala se akcija "Bez promila" u našoj školi. Akciju su provoditi volonteri udruge Zagor, a namijenjena je učenicima završnih razreda. Akcija se sastojala od tematskog predavanja od strane predstavnika Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije i radionica.

Cilj je same akcije smanjiti broj prometnih nesreća te podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača i vozačica.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 10. 2017. 08:32

Savjeti za upravljanje novcem i sigurnim internetom (financijama)

potražite pod KNJIŽNICA - razmjena znanja  -priručnik za srednjoškolce o osobnim financijama Novac - moja budućnost i savjete za zaštitu korisnika u financijskom poslovanju na internetu i, općenito, kako se zaštitti na internetu od zlonamjera do prijevara.

  :: opširnije :: 


objavio: Bernardica Šeligo  datum: 19. 10. 2017. 13:00

Svjetski dan hrane Vijest ima dokument u privitku

U našoj je školi 16. listopada 2017. prigodno obilježen Svjetski dan hrane. U obilježavanju su sudjelovali učenici 5. d razreda, koji su izradili brojne materijale: piramidu zdrave prehrane, plakat na temu „Organizam brani, zdravo se hrani„ i edukativne brošure, a provedena je i anketa o prehrambenim navikama učenika. Za vrijeme velikog odmora  učenice 5. d razreda: Lucija Žiger, Marta Gregurić, Karolina Bračević i Helena Leskovar izračunavale su BMI te informirale učenike i nastavnike o korisnim savjetima zdrave prehrane, a zainteresirani učenici i nastavnici mogli su provjeriti svoju tjelesnu masu.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 17. 10. 2017. 17:03

Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Vijest ima dokument u privitku

10. listopada 2017. održan je "Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva" u Termama Tuhelj. Sudjelovale su učenice 3. ku razreda Monika Franjković i Karolina Belačić pod vodstvom nastavnice Vesne Belošević. Žiri profesionalnih slastičara našim je učenicama dodijelio diplomu Zlatni "Interslast" u konkurenciji juniora - kategorija voćne pite.

Čestitamo Moniki i Karolini te njihovoj nastavnici Vesni Belošević!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 17. 10. 2017. 16:10

Posjet Domu za odrasle u Mirkovcu Vijest ima dokument u privitku

Učenici 5. d razreda, u sklopu vježbi, pripremili su razne aktivnosti za korisnike Doma za odrasle u Mirkovcu. Zajedno s korisnicima provodili su aktivne i pasivne vježbe razgibavanja uz glazbu, pripremili su radionice te iznenadili korisnike prigodnim poklonima. Ugodni boravak završio je pjesmom i plesom.

Zahvaljujemo djelatnicima i korisnicima Doma na lijepoj suradnji.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 16. 10. 2017. 16:10

Svehrvatska smotra „Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje“ 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Dana 15. listopada 2017. učenici Srednje škole Pregrada koji stanuju u učeničkom domu: Filip Zagorec, Bruno Herceg i Gabriela Nežmahen sudjelovali su na Svehrvatskoj smotri „Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje“ pod mentorstvom odgajateljice Ivane Šafranko i odgajatelja Matije Golubića. Smotra se održala u Malinskoj u dvorani Osnovne škole Malinska-Dubašnica, a u organizaciji udruge Lijepa Naša. Učenici su tradicionalnim zagorskim pekarskim proizvodima, zavičajnim plodovima zemlje i narodnim nošnjama  predstavili Srednju školu Pregrada te Krapinsko-zagorsku županiju. Učenici i njihovi mentori za svoj su trud nagrađeni zahvalnicama.


U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 16. 10. 2017. 16:01

Stigli su novi šareni trosjedi u školu Vijest ima dokument u privitku

12. listopada 2017. u našu su školu stigli novi veseli trosjedi koji su smješteni u aulu kako bi se učenici tijekom odmora mogli opustiti i družiti.

Pogledajte fotografije i sveopće veselje!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 13. 10. 2017. 12:18

Europski dan jezika Vijest ima dokument u privitku

U školi je prigodno obilježen Europski dan jezika koji se svake godine obilježava 26. rujna. Učenici 2. razreda obilježili su ovaj dan sudjelovanjem u kvizu o poznavanju engleskog, njemačkog, talijanskog i latinskog jezika i kulture. Učenici su pokazali veliku zainteresiranost i sposobnost za timski rad.

Čestitamo pobjednicima, a svim učenicima želimo puno uspjeha u daljnjem učenju stranih jezika!

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 3. 10. 2017. 18:32
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

e-Dnevnik


Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju