preskoči na sadržaj
vijesti

Radionica Civilne grupe u OŠ Janka Leskovara Pregrada Vijest ima dokument u privitku

Učenice 4. a razreda, članice Civilne grupe: Ema Barić, Ivana Gorupić, Dora Lovrenčić, Karolina Križanec i Tamara Škrinjar održale su povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta (20. studenoga) prigodnu radionicu za učeničke 4. a i 4. b razreda OŠ Janka Leskovara pod nazivom Njeguj cvijet, mijenjaj svijet!

U okviru radionice četvrtaši su razgovarali o temeljnim ljudskim potrebama s posebnim naglaskom na one duhovne. Promišljali su tako o potrebi za uvažavanjem i prihvaćanjem, iznosili svoje ideje o ravnopravnosti i jednakosti, a upoznali su i pojmove tolerancije, humanosti i empatije. Dobili su i konkretne zadatke kako vježbati ljubaznost prema svojim kolegicama i kolegama iz razreda.

Ovo je već druga godina kako uspješno surađujemo s OŠ Janka Leskovara u obilježavanju Sveopćeg dječjeg dana. O atmosferi na radionicama najviše govore fotografije koje pogledajte u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 24. 11. 2017. 11:37

Radionica Ekološke grupe - "Prirodna kozmetika" Vijest ima dokument u privitku

23. studenoga 2017. učenici Ekološke grupe sudjelovali su u radionici „Prirodna kozmetika“. Cilj radionice bio je upoznati učenike s mnogobrojnim štetnim sastojcima koji se nalaze u kozmetičkim preparatima i educirati ih o mogućim alternativnim rješenjima. Tijekom radionice učenici su pripremali različite preparate od isključivo prirodnih sastojaka: balzam za usne, losion za tijelo, piling za skidanje maskare i regenerator za kosu. Za sljedeću radionicu pripremili su macerate nevena, stolisnika i matičnjaka koje će upotrijebiti za izradu novih preparata.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 24. 11. 2017. 11:34

Međunarodni dan srednjoškolaca

U petak, 17. studenoga 2017., godine za vrijeme šestog i sedmog sata naši su srednjoškolci pripremili zabavni program kako bismo svi zajedno proslavili Međunarodni dan srednjoškolaca. Međunarodni dan srednjoškolaca se, u slučaju da niste znali, održava u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje bili pogubljeni 17. studenoga 1939. bez suđenja.

Odmah po kraju petog sata svi smo se sjurili u našu veliku dvoranu kako bismo zauzeli što bolja mjesta na tribinama. Program je bio vrlo zabavan i u jednom trenutku vrlo napet, pogotovo u finalu glazbenih stolica. Sam program otvorio je Miljenko Pernjek iz 2. c svirajući pjesmu „Cesarica“ Olivera Dragojevića. Pomoć mu je pružila naša maskota Kunko, držeći mu mikrofon ispred gitare, sve dok domar nije postavio stalak. Bila je to poprilično smiješna zgoda koja nas je, blago rečeno, nasmijala. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 23. 11. 2017. 12:18

Europski tjedan strukovnih vještina 2017. / „Promocijom svojeg zanimanja promoviramo zdravlje“ Vijest ima dokument u privitku

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Sudionici tjedna imaju  priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 11. 2017. 17:58

Obavijest o izboru ponuda za organizaciju izvanučioničke nastave (München – Prag – Bratislava)

Prema  Pravilniku o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole nakon javnog otvaranja ponuda pristiglih za organizaciju izvanučioničke nastave München  – Prag – Bratislava održanog 20. studenoga 2017. Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude je u skladu s člankom 15. stavkom 4.  jednoglasno izabralo ponude sljedećih agencija: Varaždintours, Potočki Travel, Taubek Tours te Alga Travel Agency.

Izabrane ponude bit će prezentirane sukladno članku 15. stavku 5. Pravilnika na zajedničkom roditeljskom sastanku u utorak 28. studenoga 2017. godine s početkom u 16:30 sati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 11. 2017. 15:58

Svjetski dan šećerne bolesti Vijest ima dokument u privitku

Svjetski dan šećerne bolesti obilježili smo u prostorijama škole i u našoj nastavnoj bazi Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana Zabok. Tema obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana dijabetesa je „Žene i dijabetes – naše pravo na zdravu budućnost“ (engl. Women and diabetes – our right to a healthy future).

Učenice 5. d razreda određivale su šećer u krvi učenicima i zaposlenicima škole i ukazale su na važnost ranog prepoznavanja simptoma i znakova bolesti.  Podijelile su i edukativne materijale te razmijenile stručna znanja s učenicima iz drugih programa.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 15. 11. 2017. 18:09

Poziv za dostavu ponuda za servis krovnih prozora Velux Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Pregrada raspisuje poziv za dostavu ponuda za servis krovnih prozora Velux. Tekst poziva i ponudbeni list nalazi se u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 10. 11. 2017. 11:56

Kalendar sezonskog voća i povrća Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ održana je radionica „Kalendar sezonskog voća i povrća“ u Učeničkom domu SŠ Pregrada. Na radionici su, uz koordinatorice projekta odgajateljice Pondeljak i Šafranko, sudjelovale i članice Ekoodbora koje su izradile kalendar sezonskog voća i povrća. Poznato je da su namirnice najbogatije nutrijentima i raznim povoljnim tvarima na vrhuncu sezone i zato je dobro znati kada dozrijeva određeno voće i povrće. Danas su mnoge namirnice dostupne tijekom cijele godine, no cilj je radionice upoznati učenike sa sezonskim voćem i povrćem te ukazati na važnost konzumiranja pojedinih namirnica u za to predviđeno vrijeme. Učenice su, uz kalendar, izradile i nekoliko recepata za pripremu jela od ostataka sezonskih namirnica s ciljem osvješćivanja o potpunoj iskoristivosti hrane. Kalendar je izložen u prostorijama blagovaonice Učeničkog doma s namjerom da učenici i djelatnici u svakom trenutku mogu pogledati  kalendar i odrediti koju će namirnicu kupiti i konzumirati u pojedinome mjesecu.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 7. 11. 2017. 14:52

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Obrazac  poziva  za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave (Njemačka - Češka - Slovačka) možete preuzeti pod opširnije u priloženim dokumentima. Rok dostave ponuda je  15. studenoga 2017.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 6. 11. 2017. 13:01

Obilazak Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Vijest ima dokument u privitku

Učenici trećeg razreda programa medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege u sklopu predmeta Opća načela zdravlja i njege posjetili su Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

U bolnici ih je dočekao Đuro Tomić, dipl. med. techn., pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo koji je učenike upoznao s poviješću bolnice te sa samom organizacijom rada. Naši su učenici, podijeljeni u grupe, krenuli u obilazak bolnice u pratnji nastavnice Marinele Rožaj.

U prilogu možete pogledati fotografije.  

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 11. 2017. 21:01

Dani jabuka u Učeničkom domu Vijest ima dokument u privitku

Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njezinih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. Učenici Učeničkog doma Srednje škole Pregrada su u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ obilježili Dane jabuka istražujući dobrobiti ove namirnice koju često zapostavljamo u svakodnevnoj prehrani. Već su kroz razne radionice naučili da se hrana može u potpunosti iskoristiti, posebice kada u to uključe svoju kreativnost. Tako su, pod vodstvom odgajateljica Pondeljak i Šafranko, odlučili iskoristiti jabuke i napraviti zdravi čips i kolačiće.
Našim čitateljima preporučujemo da svaki dan pojedu (barem) jednu jabuku i time spriječe nastanak brojnih zdravstvenih tegoba. Također, preporučujemo da konzumirate jabuke iz ekološkog uzgoja, a ako kupite jabuke koje su tretirane pesticidima, svakako ogulite koru, jer se u njoj nalazi najviše kemikalija.

U prilogu možete pogledati fotografije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 11. 2017. 20:46

Posjet učenika smjera fizioterapeutski tehničar Specijalnoj bolnici Naftalan Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3. c i 4. c razreda smjera fizioterapeutski tehničar u pratnji svojih nastavnica struke 27. listopada 2017. posjetili su Ivanić-Grad i razgledali terapeutski dio Specijalne bolnice Naftalan. Srdačnu dobrodošlicu poželjela im je glavna fizioterapeutkinja Maja Baotić te im prvo prikazala edukativni film o naftalanoterapiji, korištenju ljekovite nafte u svrhu liječenja. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan bavi se liječenjem kožnih bolesti (psorijaze i neurodermitisa), upalnih reumatskih bolesti (reumatidnog i psorijatičnog artritisa), bolesti zglobova i kralježnice. Učenici su zatim provedeni kroz terapijski dio bolnice gdje su pokazali poseban interes kod upoznavanja s primjenom naftalana  u obliku kupki i obloga. Uz uobičajene postupke fizikalne terapije, vidjeli su primjenu fototerapije u medicinskom solariju i specijalnim UV četkama.

Zahvaljujemo fizioterapeutima Specijalne bolnice Naftalan na suradnji.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 10. 2017. 17:37

Obilježavanje Svjetskog dana osteoporoze Vijest ima dokument u privitku

Vodeća tema ovogodišnjeg Svjetskog dana osteoporoze, koji se obilježavao 20. listopada 2017., glasi „Volite svoje kosti: zaštite svoju budućnost“ (Love your bones: Protect your future). Cilj obilježavanja Svjetskog dana osteoporoze je osvijestiti individualni rizik za zdravlje kostiju uz poticanje na smanjenje rizika od osteoporoze provedbom aktivnosti senzibilizacije javnosti o sprečavanju, otkrivanju i liječenju ove bolesti.

Diljem svijeta osteoporoza uzrokuje više od 8.9 milijuna prijeloma godišnje što rezultira jednim prijelomom svake tri sekunde. Zbog velike učestalosti i slabo uočljivih simptoma naziva se i „tiha epidemija”.

Procjenjuje se da osteoporoza pogađa oko 200 milijuna žena diljem svijeta pri čemu će jedna od tri žene u dobi preko 50 godina iskusiti prijelom kosti uzrokovan osteoporozom. Smatra se da će i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina također iskusiti prijelom kosti uzrokovan osteoporozom. Najčešće se otkrije kad se prijelom kosti već dogodi, spontano ili nakon blage traume, a najčešći su prijelom kuka, kralježaka i podlaktice.

Učenici 4. c razreda obilježili su Svjetski dan osteoporoze izradom edukativnih plakata, letka i  brošure.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 10. 2017. 17:32

Obilježavanje Svjetskog dana kralježnice Vijest ima dokument u privitku

Učenici 4. c razreda obilježili su Svjetski dan kralježnice 16. listopada 2017. izradom edukativnih plakata, letka i  brošure na temu Križobolje i Prevencije lošeg držanja.

Bolesti kralježnice su bolesti modernog čovjeka. Način života u kojem se sve manje krećemo jer sjedimo u školi, na radnom mjestu, dok se vozimo te smo time i sve manje fizički aktivni, rezultirao je činjenicom da ljudi imaju sve većih problema s kralježnicom. Stoga je bol u leđima sada jedan od najčešćih medicinskih problema koji zahvaća 8 od 10 osoba u tijeku njihova života. 

Nastanku boli u kralježnici i ostalim poremećajima kralježnice ponajviše pridonose nepravilan način držanja tijela i tjelesna neaktivnost. Ljudsko je tijelo stvoreno za pokret te svakodnevno višesatno sjedenje može nepovoljno utjecati na zdravlje kralježnice.

Jednostavne vježbe za promjenu stava tijela, jačanje mišića i pravilni položaji tijela u obavljanju svakodnevnih aktivnosti mogu smanjiti opterećenje za kralježnicu, a time i spriječiti pojavu boli u leđima. Uz to je važno paziti na tjelesnu težinu te voditi fizički aktivan život. Vrlo je važno poticati redovitu tjelesnu aktivnost u okruženju u kojem živimo i radimo.

U prilogu možete pogledati fotografije edukativnih plakata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 31. 10. 2017. 17:27

Pohvaljen rad na natječaju Gjalski Vijest ima dokument u privitku

26. listopada 2017. održana je svečanost dodjele nagrade Gjalski za učenike srednjih škola u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Na ovogodišnji je natječaj pristiglo 35 radova iz 9 škola, a na završnoj su svečanosti dodijeljene nagrade, priznanja i zahvalnice učenicima s tri najbolje ocijenjena rada i njihovim mentorima, pohvaljenim učenicima i ostalim sudionicima natječaja. Među pohvaljenim radovima je i rad učenice naše škole - Marije Valić (1. a), a mentorica  joj je bila Danijela Barilar Šterbal, prof. 

U prilogu donosimo Marijin rad "Novačnica" u cijelosti.

Čestitamo Mariji i njezinoj mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 27. 10. 2017. 10:34

Prijateljfest dveh mest Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta “Prijateljfest dveh mest“, koji se uspješno održava već četvrtu godinu zaredom, našu su školu 24. listopada 2017. posjetili učenici 3. a i 3. b razreda iz Šolskog centra Rogaška. Nakon dočeka i kratkog kulturnog programa, učenici su zajedno radili na raznim zadatcima u sklopu likovne radionice (“Slagalica osobnosti“), radionica iz biologije i geografije (“Divan svijet oko nas“ / “Geografski milijunaš“), radionica iz zdravstvene njege i fizioterapije (“Bolnica u školi“ / ”Aromaterapija“) te sportske radionice, a potom je slijedio ručak.

Nakon ručka, koji su za nas pripremili djelatnici Učeničkog doma, uputili smo se u razgledavanje Pregrade, a u ulozi vodiča izvrsno su se snašli učenici našeg 3. a razreda Vlatko Gretić i Lucija Smrkulj.

Vrijeme predviđeno za međusobno druženje brzo je prošlo, no veselimo se ponovnom zajedničkom druženju, ovaj put u Rogaškoj Slatini.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 25. 10. 2017. 17:46

Aronia cup 2017. Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnja smotra Aronia cup održana je 20. listopada 2017. u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, a svoje znanje i kreativnost u pripremi delikatesnih vegetarijanskih zalogaja i delikatesnih slatkih zalogaja pokazali su učenici 3. ku razreda: Marko Brlek i Monika Franjčević, a vodila ih je njihova nastavnica i mentorica Vesna Belošević.

Na kraju druženja predstavnicima svih škola uručeni su pehari i zahvalnice sa željom za ponovnim susretom sljedeće godine. 

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici!

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 23. 10. 2017. 13:32

Posjet Kući eksperimenata u Ljubljani

18. listopada 2017. učenici gimnazijskih razreda (1. a, 2. a, 3. a, 4. a) posjetili su Kuću eksperimenata u Ljubljani. Posjet je organizirao stručni aktiv prirodne grupe predmeta naše škole s ciljem populacije znanosti među učenicima. Kuća eksperimenata promiče znatiželju i kreativnost sa sposobnošću kritičkog mišljenja kroz otvorenu komunikaciju, istraživanje, otkrivanje i mogućnost rješavanja problema.

Izvanučionička nastava bila je vrlo zanimljiva i korisna. Učenici su bili zainteresirani za pokuse, aktivno su sudjelovali u radionici iz plinologije i povezali ranije stečeno znanje iz kemije, biologije i fizike u objašnjavanju pokusa. Osobito im se svidjelo samostalno eksperimentiranje.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 10. 2017. 18:30

Akcija “Bez promila“ Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak 19. listopada 2017. održala se akcija "Bez promila" u našoj školi. Akciju su provoditi volonteri udruge Zagor, a namijenjena je učenicima završnih razreda. Akcija se sastojala od tematskog predavanja od strane predstavnika Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije i radionica.

Cilj je same akcije smanjiti broj prometnih nesreća te podizanje svijesti o stravičnim posljedicama konzumiranja alkohola osoba koje sudjeluju u prometu, posebice mladih vozača i vozačica.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 20. 10. 2017. 08:32

Savjeti za upravljanje novcem i sigurnim internetom (financijama)

potražite pod KNJIŽNICA - razmjena znanja  -priručnik za srednjoškolce o osobnim financijama Novac - moja budućnost i savjete za zaštitu korisnika u financijskom poslovanju na internetu i, općenito, kako se zaštitti na internetu od zlonamjera do prijevara.

  :: opširnije :: 


objavio: Bernardica Šeligo  datum: 19. 10. 2017. 13:00

Svjetski dan hrane Vijest ima dokument u privitku

U našoj je školi 16. listopada 2017. prigodno obilježen Svjetski dan hrane. U obilježavanju su sudjelovali učenici 5. d razreda, koji su izradili brojne materijale: piramidu zdrave prehrane, plakat na temu „Organizam brani, zdravo se hrani„ i edukativne brošure, a provedena je i anketa o prehrambenim navikama učenika. Za vrijeme velikog odmora  učenice 5. d razreda: Lucija Žiger, Marta Gregurić, Karolina Bračević i Helena Leskovar izračunavale su BMI te informirale učenike i nastavnike o korisnim savjetima zdrave prehrane, a zainteresirani učenici i nastavnici mogli su provjeriti svoju tjelesnu masu.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 17. 10. 2017. 17:03

Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Vijest ima dokument u privitku

10. listopada 2017. održan je "Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva" u Termama Tuhelj. Sudjelovale su učenice 3. ku razreda Monika Franjković i Karolina Belačić pod vodstvom nastavnice Vesne Belošević. Žiri profesionalnih slastičara našim je učenicama dodijelio diplomu Zlatni "Interslast" u konkurenciji juniora - kategorija voćne pite.

Čestitamo Moniki i Karolini te njihovoj nastavnici Vesni Belošević!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 17. 10. 2017. 16:10

Posjet Domu za odrasle u Mirkovcu Vijest ima dokument u privitku

Učenici 5. d razreda, u sklopu vježbi, pripremili su razne aktivnosti za korisnike Doma za odrasle u Mirkovcu. Zajedno s korisnicima provodili su aktivne i pasivne vježbe razgibavanja uz glazbu, pripremili su radionice te iznenadili korisnike prigodnim poklonima. Ugodni boravak završio je pjesmom i plesom.

Zahvaljujemo djelatnicima i korisnicima Doma na lijepoj suradnji.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 16. 10. 2017. 16:10

Svehrvatska smotra „Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje“ 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Dana 15. listopada 2017. učenici Srednje škole Pregrada koji stanuju u učeničkom domu: Filip Zagorec, Bruno Herceg i Gabriela Nežmahen sudjelovali su na Svehrvatskoj smotri „Dani kruha-dani zahvalnosti za plodove zemlje“ pod mentorstvom odgajateljice Ivane Šafranko i odgajatelja Matije Golubića. Smotra se održala u Malinskoj u dvorani Osnovne škole Malinska-Dubašnica, a u organizaciji udruge Lijepa Naša. Učenici su tradicionalnim zagorskim pekarskim proizvodima, zavičajnim plodovima zemlje i narodnim nošnjama  predstavili Srednju školu Pregrada te Krapinsko-zagorsku županiju. Učenici i njihovi mentori za svoj su trud nagrađeni zahvalnicama.


U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 16. 10. 2017. 16:01

Stigli su novi šareni trosjedi u školu Vijest ima dokument u privitku

12. listopada 2017. u našu su školu stigli novi veseli trosjedi koji su smješteni u aulu kako bi se učenici tijekom odmora mogli opustiti i družiti.

Pogledajte fotografije i sveopće veselje!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 13. 10. 2017. 12:18

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za šk. g. 2017./2018.

Raspisuje se natječaj za učeničke stipendije u sljedeće tri kategorije: A – 20 stipendija za nadarene učenike u iznosu od 400,00 kn mjesečno; B – 20 stipendija za učenike po socijalnom kriteriju u iznosu od 400,00 kn mjesečno; C – stipendije za učenike koji su školske godine 2017./18. upisali 1. razred nekog od deficitarnih zanimanja u iznosu od 400,00 kn.

Više o natječaju i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.kzz.hr/natjecaj-stipendije-srednje-skole-2017

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 10. 10. 2017. 12:57

Europski dan jezika Vijest ima dokument u privitku

U školi je prigodno obilježen Europski dan jezika koji se svake godine obilježava 26. rujna. Učenici 2. razreda obilježili su ovaj dan sudjelovanjem u kvizu o poznavanju engleskog, njemačkog, talijanskog i latinskog jezika i kulture. Učenici su pokazali veliku zainteresiranost i sposobnost za timski rad.

Čestitamo pobjednicima, a svim učenicima želimo puno uspjeha u daljnjem učenju stranih jezika!

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 3. 10. 2017. 18:32

Natječaj za radna mjesta Vijest ima dokument u privitku

Srednja škola Pregrada objavljuje natječaj za radna mjesta. Sve informacije navedene su pod opširnije u priloženom dokumentu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 10. 2017. 13:42

DSD nastava

Dana 28. rujna 2017. gospodin Ulrich Dronske, koordinator za DSD nastavu u Hrvatskoj, gostovao je u SŠ Pregrada te je održao nastavu s učenicama iz 4. a razreda koje se spremaju polagati DSD II ispit. Gospodin Dronske dao je učenicama korisne savjete i upute te ih usmjerio kako dalje samostalno i uz pomoć svoje profesorice učiti i pripremati se za ispit koji će se održati tijekom prosinca 2017. Učenicama želimo puno uspjeha u učenju te da postignu što bolji rezultat na ispitu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 10. 2017. 13:30

Obilježili smo Svjetski dan srca u Općoj bolnici Zabok Vijest ima dokument u privitku

Učenice 4. d razreda  Tea Fiket i Silvija Kučko uz Stručni aktiv nastavnika zdravstvene grupe predmeta obilježile su Svjetski dan srca u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Sudjelovale su u akciji mjerenja krvnog tlaka i izračunavanja indeksa tjelesne mase. Za obilježavanje su pripremile edukacijske brošure o kardiovaskularnim bolestima (hipertenziji, akutnom infarktu miokarda, aritmiji), anatomiji i fiziologiji srca i krvnih žila, zdravoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i preporukama o načinu življenja.

Posjetitelji su dobili savjete o prehrani, informacije o dijagnostičkim pretragama, čimbenicima rizika za nastanak bolesti srca i krvnih žila. Cilj akcije bio je potaknuti velik broj posjetitelja na brigu o zdravlju srca i prevenciji bolesti.

Ovogodišnji Svjetski dan srca obilježava se  uz slogan “Podijelite energiju“ kojim se pozivaju pojedinci i obitelji da podijele svoja iskustva i znanja u čuvanju i unapređenju zdravlja srca, a mi smo ponosni što smo taj dan obilježili s djelatnicima Opće bolnice Zabok na zadovoljstvo posjetitelja  te se veselimo daljnjoj suradnji.

Fotografije možete pogledati u prilogu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 2. 10. 2017. 10:56

Obilježili smo Svjetski dan srca u školi Vijest ima dokument u privitku

I ove školske godine u našoj se školi obilježava Svjetski dan srca 29. rujna 2017. Moto ovogodišnjeg Dana srca je „Podijelite energiju“ – nahranite svoje srce, pokrenite svoje srce, volite svoje srce. Ovaj su tjedan razrednici sa svojim učenicima tijekom Satova razrednika pješačili i čitali letak s naputcima kako nahraniti, pokrenuti i voljeti svoje srce. 29. rujna 2917. učenici 3. a proveli su radionice o čimbenicima rizika za bolesti srca i krvnih žila, demonstrirali postupak prve pomoći kod zatajenja rada srca, mjerili su krvni tlak i proveli kardiotrening.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 29. 9. 2017. 15:46

„Pokretom do zdravlja - tjelesna aktivnost za život“ Vijest ima dokument u privitku

U petak 22. rujna 2017. učenici 4. c razreda, smjera fizioterapeutski tehničar, obilježili su Svjetski dan fizikalne terapije.

S ciljem razvoja svjesnosti o važnosti svakodnevnog vježbanja, a potaknuti ovogodišnjim motom Svjetske organizacije za fizikalnu terapiju  „Pokretom do zdravlja - Tjelesna aktivnost za život“ učenici su pripremili nekoliko vježbi  loptom te ih demonstrirali ostalim učenicima škole i nastavnicima.

Učenici su također uredili informativni pano kojim su istaknuli važnost fizioterapije kao struke.

Zahvaljujemo učenicima i nastavnicima koji su se aktivno uključili u vježbanje te ih potičemo na sudjelovanje u budućim aktivnostima.

Vaši fizioterapeuti!

U prilogu možete pogledati fotografije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 29. 9. 2017. 11:41

Srednja škola Pregrada u programu Erasmus+

Od rujna 2017. Srednja škola Pregrada uključena je u Erasmus+ projekt KA2 - strateška partnerstva pod nazivom Geschichte interkulturell erleben für eine starke gemeinsame Zukunft - Kommunikation als Schlüssel zum friedvollen Miteinander! (Interkulturalno doživjeti povijest za jaku zajedničku budućnost - komunikacija kao ključ za mirno zajedništvo!). U projektu sudjeluju dvije škole, Westerwaldschule Waldernbach iz Njemačke i Srednja škola Pregrada iz Hrvatske. Koordinator projekta je njemačka škola. Za provođenje projekta Srednjoj školi Pregrada dodjeljena je financijska potpora u iznosu od 15.665,00 EUR iz EU programa Erasmus+. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, od 1. rujna 2017. do 28. veljače 2019. Projekt podrazumijeva dvije mobilnosti učenika u svibnju 2018. u Njemačkoj te u rujnu 2018. u Hrvatskoj. U projektu sudjeluje 11 učenika 2. a razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 29. 9. 2017. 09:47

Pripremanje domjenka u novom praktikumu kuharstva Vijest ima dokument u privitku

Povodom manifestacije "Branje grojzdja" u Pregradi učenici 2. i 3. razreda smjera kuhar pripremali su domjenak u svom novom praktikumu kuharstva. Domjenak su pripremali uz pomoć svoje nastavnice kuharstva Vesne Belošević.

Fotografije možete pogledati u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 28. 9. 2017. 10:46

Izložba gljiva pregradskog kraja Vijest ima dokument u privitku

Učenici Učeničkog doma Pregrada u sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" posjetili su 22. rujna 2017. izložbu gljiva u organizaciji Gljivarskog društva „Lisičica“, povodom manifestacije „Branje grojzdja Pregrada“. Izložba je svojim bogatim i svježim fondom omogućila učenicima uvid u jestive i nejestive gljive pregradskog kraja. Osim izložbe jestivih i nejestivih gljiva, učenici su u pratnji odgajateljica Mateje Pondeljak i Ivane Šafranko poslušali kratko, zanimljivo i informativno izlaganje o gljivama te na taj način dobili potpuniji uvid u još jednu prehrambenu namirnicu. S namjerom osvješćivanja učenika na odgovornu prehranu, učenicima je ukazano na potrebu korištenja lokalnih i sezonskih namirnica u obogaćivanju svakodnevnog jelovnika.

U prilogu možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 26. 9. 2017. 14:00

Sufinanciranje troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete naći sve potrebne informacije vezane uz sufinanciranje troškova prijevoza srednjoškolaca za školsku godinu 2017./18.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 30. 8. 2017. 12:49

Javni poziv za sudjelovanje u savjetovanju - Regionalni program za mlade KZŽ

Krapinsko-zagorska županija upućuje javni poziv za sudjelovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja Regionalnog programa za mlade Krapinsko-zagorske županije od 2017. do 2020. godine. Na sljedećoj poveznici nalazi se javni poziv: http://www.kzz.hr/javni-poziv-regionalni-program-mladi-2017-2020

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 24. 8. 2017. 10:53

Svečano obilježen završetak projekta Baltazar 3

 

U subotu, 10. lipnja 2017. godine u OŠ K.Š. Gjalski u Zaboku održana je svečanost povodom završetka projekta Baltazar 3.

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Mikša  datum: 31. 7. 2017. 13:21

Popis lektire za šk. god. 2017./18. Vijest ima dokument u privitku

Vijeće nastavnika hrvatskog jezika SŠ Pregrada izradilo je popise lektira za sve razrede u šk. god. 2017./18. te iste možete preuzeti pod opširnije. Također možete preuzeti i kratke upute o tome kako voditi dnevnik čitanja i kako aktivno čitati.

Napomena: U tijeku školske godine moguće su promjene popisa lektire dođe li do promjena u naslovima u ispitnom katalogu za državnu maturu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 11. 7. 2017. 12:25

Školski list "Druga strana" Vijest ima dokument u privitku

Iza nas je, nakon višegodišnje pauze prekinute prošle godine, novi broj školskog lista "Druga strana". Svi članovi uredništva potrudili su se vama, našim dragim čitateljima, učenicima i nastavnicima, pružiti originalne i zanimljive tekstove koji opisuju događaje iz školske godine koja je uskoro iza nas, naše interese, a nadamo se i našu kreativnost te dar za novinarstvo. Razmišljali smo o predrasudama koje su ujedno i glavna tema ovog broja te smo obavili intervju s profesorom Bertekom, koji u našoj školi predaje glazbeni, u nadi da vam približimo i drugu stranu. Stranu u kojoj se ljudi susreću i nose s predrasudama te, na kraju, izlaze jači. Nadamo se da će vam tema ovogodišnjeg broja biti zanimljiva i poučna.

Zahvaljujemo svim članovima uredništva i svim povremenim i stalnim vanjskim suradnicima što su nam pomogli da ovaj broj našeg školskog lista stigne u ruke učenika i nastavnika.

Želimo vam svima dobar provod čitajući! Uživajte!

Mihaela Kovačić, glavna urednica

(U prilogu se nalazi novi broj školskog lista "Druga strana" u digitalnom obliku.)

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 5. 7. 2017. 16:56

Stipendiranje deficitarnih zanimanja za učenike srednjih škola i redovite studente Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pročitati najavu Krapinsko-zagorske županije za stipendiranje deficitarnih zanimanja za učenike prvih razreda u šk. god. 2017./18. te za redovite studente.

Natječaj za dodjelu županijskih stipendija za deficitarna zanimanja bit će raspisan krajem rujna 2017. i objavljen na službenoj internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Škrnjug  datum: 26. 6. 2017. 14:28
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

e-Dnevnik


Vremenska prognoza

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju